Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

     Φθινοπωρινό τοπίο του V. Kandinsky συν  Ashes του Ε.Μunch

Αλλά η δική μας φύση άρρωστη και ο αέρας της παραγεμισμένος , που μόνο το άγγιγμα του σε πνίγει και σε παραμορφώνει με κόκκινες αλλεργικές αποικίες.
Και όλα αυτά τα καμώματα της ||ψεκασμένης|| ατμόσφαιρας το αποδίδουν αθώα στην εποχή του Φθινοπώρου και στον ανάποδο Σεπτέμβρη με τις αιφνίδιες αλλαγές του καιρού! 
Τι μας σερβίρουν σαν άδολες εξηγήσεις και τα αναμασάμε μακράν της αλήθειας.
 Και οι μέρες περνούν μουλωχτές υπόκωφες στην χώρα του σκιερού μπλε και της χαρούμενης "λευκότητας" που αντανακλά τις ασχήμιες και τις υπόγειες διαδρομές των "περήφανων " κατοίκων της κατά τ ΄ άλλα.
Ψεκασμένοι, άλλως ραντισμένοι  καθ΄΄ολοκληρία ,αλλά και οριοθετημένοι στους "εχθρούς " του καθαγιασμένου κράτους, όπου εκεί στις οριοθετημένες περιοχές με συνενοχή από ανωτέρους και σκοτεινούς εγκεφάλους ξεπερνούν τους κανόνες , που δεν είναι ίσοι και όμοιοι για όλους .,όπως επιτάσσει η δημοκρατία.
Φοβάμαι ότι , παρά τον καταγγελτικό λόγο για να υπερασπιζόμαστε τις ζωές μας , έστω αυτές τις μικρές διαδρομές μας, τις αφανείς πάνω στο χνάρι της ζωής, οι άρρωστοι καιροί με τους βίαιους και ανένδοτους στο κακό ανθρώπους τους και τον Οργουελικό έλεγχο όλων , και των αναπνοών μας , των πάντων , στο τέλος θα θρηνούμε ( απορώντας ) πως χάθηκαν τόσοι ; και οι καλύτεροι με αρετές πως φεύγουν ανεπιστρεπτί  ;
Η εξήγηση , η καταγγελία , η φωνή για  τις πρακτικές μαύρων εποχών της ιστορίας της ανθρωπότητας, πρακτικές ναζιστικές ,που καταδικάστηκαν απ'ο όλη την ανθρωπότητα ( και από τους ίδιους τους Γερμανούς ακόμη) , η κραυγή ότι έτσι συμβαίνει κάτω από την επιφάνεια της αδιάφορης χώρας επιστρέφει με ηχώ πάλι στο δωμάτιο ,και στο πληγιασμένο κορμί , από την χημική αόρατη κατ΄όλους μας ρίψη , αλλά ο λαιμός , η μύτη , τα κύτταρα που διαμαρτύρονται με τον μέχρι αίματος κνησμό το καταμαρτυρούν.
Αλλά κι η απειλή που σιγοψιθυρίζεται " σώπα , σώπα , μην αντιδράς , σώπα - σώπα μη μιλάς "βλαμμένο" ,δεν θα επιβιώσεις αν δεν κάνεις την  "πάπια" σε όλα όσα γίνονται !
Και μη πει κανείς ότι δεν αγωνίστηκα και νομικά  για την αξιοπρέπειά , την ελευθερία βούλησης ,τα δικαιώματά του ανθρώπου, αλλά παντού σχεδόν υπεκφυγή και ομίχλη συμψηφισμού ή άλλα λόγια ή σοφιστείες για να αγαπιόμαστε και να διασκεδάζουμε 'ολοι μαζί , κλείνοντας τα μάτια στην βία , στον μεσαίωνα,στους θανάτους κατά επιλογή των "ισχυρών (νεοταξιτών)" , στα χημικά και στον άθλιο κρυφό εμφύλιο αλά Πινοσέτ ,που μας οδηγούν.
Θα κλείσω με δόση χιούμορ και ειρωνείας , " γρηγορείτε - αφυπνιστείτε"  προβληματιστείτε εικάζουν  ότι οι νεοναζί βρίσκονται πίσω από αυτά που καταγγέλλουμε!







1 σχόλιο:

doraF είπε...

η ρίψη χημικών αλλεργιογόνων αερίων στο σπίτι συνεχίζεται με επιμονή και μοχθηρία , το δέρμα μας έχει ματώσει , τα αντισταμινικά δεν βοηθούν , αυτοί οι "ούνοι" έχουν προηγμένα όπλα , φοβάμαι ότι η πολιτεία μας έχει παραδώσει στα δίκτυα του παρανοικού σκοταδισμού και του τρόμου φαγητό ,κρέας ανθρώπινο στα άλογα του Διομήδη. Ο τρόμος μεγαλώνει με την βασανιστική ερώτηση γιατί όλα αυτά τα καταδικαστέα στην ιστορική μνήμη πια να επανέρχονται στη χώρα μας , γιατί εγώ , γιατί εσύ , μας πιάσανε στον ύπνο και άντε τώρα να γιατρέψειςω την προκαλούμενη αιματηρή αλλεργία που κατά τον πόλεμό τους θεωρείται " χτύπημα " ( δική μου απόδοση και ερμηνεία όλων αυτών που υφιστάμεθα τώρα στην προχωρημένη ηλικία μας αλίμονο)