Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

να εμποδίσουμε την ποινικοποίηση των διαδηλώσεων

Να εμποδίσουμε...
...την ποινικοποίηση των διαδηλώσεων
Από τον Παντελή Μήτσιου, περιβαλλοντολόγο
http://perivallon.pblogs.gr/,
http://pmitsiou.blogspot.com/
«Κατηγορείσαι ως υπαίτιος του ότι, στον παρακάτω τόπο και χρόνο, όντας ανήλικος, αφού γεννήθηκες την 23.10.1993 ενεργώντας από κοινού με τους συγκατηγορούμενούς σου….»«… Ενεργώντας από κοινού με άλλους συγκρότησες με άλλους δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα αποτελούμενη από περισσότερα των τριών ατόμων … με κοινό δόλο και κατόπιν συναπόφασης και σύμπραξης συγκρότησες με τους παραπάνω συγκατηγορούμενούς σου ομάδα προσώπων (οργάνωση), η οποία λειτουργούσε σε οργανωμένη βάση, με κατανεμημένους ρόλους, με διαρκή λειτουργία προς τα έξω, που επεδίωκε την διάπραξη εμπρησμών και παραβάσεων σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες … εσύ, όσο και τα υπόλοιπα πρόσωπα της ομάδας, υποτάξατε την κατ' ιδίαν βούλησή σας, στην βούληση της εγκληματικής οργάνωσης, συναποτελούσατε μια ενιαία μονάδα (μέλη της ομάδας που συσκεπτόσασταν και συναποφασίζατε τις πράξεις σας), … την οποία δεν σχηματίσατε περιστασιακά για την διάπραξη των κάτωθι αναφερόμενων παραβιάσεων σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες, αλλά με μόνιμο και σταθερό χαρακτήρα, και η υποδομή σας ήταν τέτοιας έκτασης και δυναμικής, ώστε κατείχατε ποικίλα τεχνικά μέσα πάσης φύσεως με τα οποία παρεμβαλόσασταν στους ασυρμάτους της Αστυνομίας …. με δυνατότητα της ομάδας σας να εναλάσσεται και να αντικαθιστά τα μέλη της χωρίς η ίδια να υφίσταται αλλαγή, αφού και μετά τη σύλληψη τόσο τη δική σου όσο και των συγκατηγορουμένων σου, αυτή (ομάδα) συνέχισε να δρα.»
Το παραπάνω είναι μέρος του κατηγορητηρίου που αντιμετωπίζουν 25 νέα παιδιά από τη Λάρισα που συνελήφθησαν τις ημέρες των επεισοδίων. Τα 11 από αυτά είναι ΑΝΗΛΙΚΑ από 14 έως 17 ετών! Πρόκειται να δικαστούν για κακουργηματικές πράξεις με τον αντιτρομοκρατικό νόμο! Πρέπει ΟΛΟΙ να αντιδράσουμε με κάθε τρόπο! Πρέπει να εμποδίσουμε την ποινικοποίηση της διαδήλωσης. Πρέπει να αντιδράσουμε στην τρομοκράτηση πολιτών και συνειδήσεων. Άσχετα με το τι πιστεύουμε για τα επεισόδια, είναι αδιανόητο να διώκονται δεκαπεντάχρονα ως τρομοκράτες. Δεκαπεντάχρονα που μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να έχουν παραβατική συμπεριφορά αλλά δεν μπορεί να δικάζονται ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΦΕΣΗΣ. ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ. ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ. ΝΑ ΑΦΕΘΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ
-----------------


Τρεις αυτόπτες μάρτυρες αθωώνουν τον στρατιώτη
Κατηγορείται από την Αστυνομία για συμμετοχή στα επεισόδια
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Αράπογλου
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008 στα ΝΕΑ.

Για συμμετοχή στα χθεσινά επεισόδια και ρίψη μολότοφ εναντίον των αστυνομικών κατηγορείται 23χρονος στρατιώτης, ο οποίος- όπως βεβαιώνουν επώνυμα αυτόπτες μάρτυρες- βρέθηκε τυχαία στη δίνη του πετροπόλεμου. Μάλιστα, όπως καταγγέλλεται, ο νεαρός χτυπήθηκε βάναυσα από τους άνδρες των ΜΑΤ στη συμβολή της Πανεπιστημίου με τη Χαρ. Τρικούπη, όταν τον συνέλαβαν. «Το παιδί περπατούσε μαζί με την κοπέλα του μπροστά μου σε πολύ μικρή απόσταση. Υπήρχε κινητικότητα της Αστυνομίας, αλλά στο συγκεκριμένο σημείο δεν γίνονταν επεισόδια. Ξαφνικά μια διμοιρία των ΜΑΤ έκανε μια αιφνιδιαστική επιχείρηση και έπιασαν όσους δεν πρόλαβαν να φύγουν. Ο νεαρός δεν κατάλαβε τίποτα, τον έπιασαν τον έριξαν κάτω και κάποιος από τους αστυνομικούς τον κλώτσησε με δύναμη στο πρόσωπο. Στη συνέχεια, τον πήραν και τραβώντας τον πήγαν μέχρι την Ασφάλεια. Σε όλο το μήκος της διαδρομής τους ακολουθούσα μαζί με πλήθος κόσμου και διαμαρτυρόμασταν για τον τρόπο που τον συνέλαβαν. Ακόμα και οι ίδιοι οι αστυνομικοί είχαν σαστίσει από την οργή του κόσμου κι έτσι, ύστερα από λίγο, του έβγαλαν τις χειροπέδες», δήλωσε στα «ΝΕΑ» ο δικηγόρος Παλαιολόγος Παλαιολόγος, αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, ο οποίος είναι κατηγορηματικός για την αθωότητα του νεαρού. «Στο σημείο όπου βρισκόμασταν δεν γίνονταν επεισόδια. Δεν έχει καμία σχέση με όσα του φορτώνουν. Οι αστυνομικοί δεν έριξαν δακρυγόνα, αλλά προσπάθησαν να χτυπήσουν με τα κλομπ. Έπειτα από τις έντονες διαμαρτυρίες μου για τη σύλληψη του νεαρού, ο διμοιρίτης μού είπε πως πρόκειται απλώς για μια προσαγωγή για εξακρίβωση στοιχείων. Μετά έμαθα ότι τον κατηγορούν πως πετούσε μολότοφ. Αν χρειαστεί, θα καταθέσω υπέρ του στον εισαγγελέα», συμπληρώνει ο κ. Παλαιολόγος. Υπέρ του νεαρού κατέθεσαν και άλλοι δύο αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι υποστήριξαν πως δεν είχε σχέση με όσα του καταλογίζονται. Ο 23χρονος μεταφέρθηκε σε κακή κατάσταση στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός προκειμένου να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις. «Το παιδί ήταν σε κακό χάλι. Παρότι από την πρώτη στιγμή τους είπε πως είναι στρατιώτης και δεν έχει ανάμειξη με τα επεισόδια, εκείνοι συνέχισαν να τον χτυπούν», δήλωσε στα «ΝΕΑ» η δικηγόρος του νεαρού Αντωνία Λεγάκη.
ΤΟΝ ΧΤΥΠΗΣΑΝ
Καταγγέλλουν πως ο νεαρός χτυπήθηκε βάναυσα από τα ΜΑΤ όταν τον συνέλαβαν

2 σχόλια:

μελονικος είπε...

χρόνια πολλά
καλη χρονιά

Γεφυριστές είπε...

Dora μου,
η επιλογή σου ειναι ακριβώς στην ουσία.. αυτοί όπως το πάνε θα ποινικοποιήσουν και τον περίπατο..
Καλή εβδομάδα και καλή ξεκούραση τις γιορτές.. για τη νέα χρονιά θα τα ξανπούμε